ua en ru

Рада ратифікувала угоду про статус Регіонального екологічного центру

Рада ратифікувала угоду про статус Регіонального екологічного центру Фото: Верховна Рада

За відповідне рішення проголосували 250 нардепів

Верховна Рада України підтримала в цілому проект закону №0037 "Про ратифікацію угоди про правовий статус Регіонального екологічного центру для Центральної та Східної Європи". За відповідне рішення проголосували 250 нардепів при 226 мінімально необхідних, передає кореспондент РБК-Україна.

Як заявив заступник міністра екології та природних ресурсів України Сергій Курикін, Регіональний екологічний центр є міжнародною організацією, яка була заснована в 1990 р., співзасновниками якої є Європейська комісія, США та Угорщина.

"Статут цієї організації підписали 33 країни, у тому числі й Україна, але для того щоб створити повноцінну юридичну основу для подальшої діяльності Регіонального екологічного центру в Україні і для повноцінної участі України у його діяльності, необхідно ратифікувати цю угоду", - сказав Курикін.

Він зазначив, що у сфері діяльності Регіонального екологічного центру - сприяння вирішенню практичних екологічних проблем, збір та узагальнення інформації про стан довкілля, а також надання організаційної та фінансової допомоги.

Як наголошується в пояснювальній записці, прийняття цього закону дозволить здійснити всі необхідні заходи щодо вступу в силу Угоди про правовий статус Регіонального екологічного центру для Центральної та Східної Європи, підписаного 9 листопада 2012 р. на засіданні Генеральної Асамблеї Регіонального екологічного центру для Центральної та Східної Європи.

Нагадаємо, 1 липня Рада ратифікувала протокол про стратегічну екологічну оцінку.