ua en ru

Рада ратифікувала угоду зі Словенією про оплачуваної діяльності членів сімей дипломатів

Рада ратифікувала угоду зі Словенією про оплачуваної діяльності членів сімей дипломатів Фото: ВРУ (РБК-Україна)

Ратифікація угоди дозволить спростити порядок працевлаштування цієї категорії осіб

Верховна Рада України підтримала за основу і в цілому законопроект №0133 "Про ратифікацію Угоди (у формі обміну нотами) між Кабінетом Міністрів України і Урядом Республіки Словенія про здійснення оплачуваних видів діяльності членами сімей співробітників дипломатичних представництв, консульських установ і представництв при міжнародних організаціях" За документ проголосували 229 депутатів Ради, передає кореспондент РБК-Україна.

Так, схвалення проекту сприятиме подальшій реалізації права на працю, підтримки рівня кваліфікації та отримання можливості для подальшого професійного розвитку членам сімей співробітників дипломатичних представництв та консульських установ України в Республіці Словенія, так і навпаки.

Ратифікація Угоди дозволить спростити порядок працевлаштування цієї категорії осіб і створити на взаємній основі правові підстави для працевлаштування членів сімей працівників дипломатичної служби України у Словенії, так і членів сімей персоналу дипломатичних установ Словенії в Україні.

Зазначимо, що прийняття закону не призведе до додаткових фінансових та матеріальних витрат.

Прибутки, отримані членами сімей працівників дипломатичної служби Словенії в Україні та України в Словенії, будуть оподатковуватися на загальних підставах.

Нагадаємо, також сьогодні Рада ратифікувала угоду з Чорногорією про співробітництво в галузі освіти і науки.