ua en ru

Рада ратифікувала угоду з Латвією про оплачувану діяльность членів сімей дипломатів

Рада ратифікувала угоду з Латвією про оплачувану діяльность членів сімей дипломатів Фото: ВР (twitter.com/ Верховна Рада)

За документ проголосували 226 депутатів ВР

Верховна Рада України (ВР) підтримала в цілому законопроект №0155 "Про ратифікацію Угоди (у формі обміну нотами) між Кабміном і Урядом Латвійської Республіки про здійснення оплачуваних видів діяльності членами сімей співробітників дипломатичних представництв, консульських установ", передає кореспондент РБК-Україна.

Так, за документ після ряду невдалих спроб проголосували 226 народних депутатів ВР.

Схвалення законопроекту сприятиме подальшій реалізації права на працю, підтримання рівня кваліфікації та отримання можливості для подальшого професійного розвитку членами сімей співробітників диппредставництв і консульських установ України в Латвії, і навпаки.

Ратифікація угоди дозволить спростити порядок працевлаштування цієї категорії осіб і створити на взаємній основі правові підстави для працевлаштування членів сімей працівників дипломатичної служби України в Латвії, так і членів сімей персоналу дипломатичних установ Латвії в Україні.

Відзначається, що доходи, отримані членами сімей працівників дипслужби Латвії в Україну і навпаки, будуть оподатковуватися на загальних підставах.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ВР ратифікувала додатковий протокол до угоди з Хорватією про захист інвестицій.