ua en ru

Рада ратифікувала угоду з Ізраїлем про працевлаштування членів сімей дипломатів

Рада ратифікувала угоду з Ізраїлем про працевлаштування членів сімей дипломатів Фото: Рада погодила працевлаштування членів сімей дипломатів в Ізраїлі

За прийняття рішення проголосувало 239 народних депутатів при необхідних 226

Верховна Рада України ратифікувала угоду між Кабінетом міністрів України та урядом Ізраїлю щодо працевлаштування членів сім'ї співробітника дипломатичного представництва або консульської установи. Відповідний законопроект №0103 з другого разу підтримали 239 нардепів (спочатку 222 парламентарія), передає кореспондент РБК-Україна.

Так, угоду було укладено 22 грудня 2015 р. у м. Єрусалим.

Прийняття проекту закону і подальша його реалізація не потребуватиме додаткового фінансування і матеріальних витрат за рахунок державного бюджету України.

При цьому договір встановлює, що приймаюча держава зберігає за собою право відмовити в дозволі на роботу в певних галузях, зокрема:

1) на державній службі, у державних і змішаних корпораціях;

2) якщо ця діяльність позначається на державній безпеці.

Крім того, будь дозволу на працевлаштування приймаючої держави припиняються у разі, якщо одержувач дозволу втрачає статус "член сім'ї або після завершення терміну перебування співробітника дипломатичного представництва або консульської установи на посади в приймаючій державі або пізніше ніж через три місяці після цього.

Нагадаємо, Рада планує дозволити зберігання інформації держорганів в хмарних сховищах.