ua en ru

Рада ратифікувала угоду з Італією про працевлаштування членів сімей дипломатів

Рада ратифікувала угоду з Італією про працевлаштування членів сімей дипломатів Фото: Верховна Рада

За документ проголосували 235 депутатів

Верховна Рада України підтримала в цілому проект закону №0116 "Про ратифікацію Угоди (у формі обміну нотами) між Кабінетом Міністрів України та Урядом Італійської Республіки про здійснення оплачуваної трудової діяльності членами сімей дипломатичного, штатного консульського, адміністративного і технічного персоналу дипломатичних представництв та консульських установ, акредитованих в двох державах". За документ проголосували 235 депутатів ВР, передає кореспондент РБК-Україна.

Проектом Закону передбачається ратифікувати угоду, вчинену 29 лютого 2016 року у м. Києві та 20 квітня 2016 р. у м. Римі.

Угода дозволить надати членам сімей українських та італійських працівників дипломатичної служби право здійснювати оплачувану діяльність на території відповідно Італійської Республіки та України у порядку та на умовах, передбачених для громадян держави перебування, після підтвердження свого статусу в порядку, визначеному цією Угодою.

Реалізація запропонованого закону не потребує додаткових фінансових та інших матеріальних витрат з державного бюджету.

Нагадаємо, раніше ВР ратифікувала угоду між Кабінетом міністрів України та урядом Ізраїлю з працевлаштування членів сім'ї співробітника дипломатичного представництва або консульської установи. Відповідний законопроект №0103 з другого разу підтримали 239 нардепів (спочатку 222 парламентаря).