ua en ru

Рада може розглянути проект Кодексу з процедур банкрутства у жовтні

Рада може розглянути проект Кодексу з процедур банкрутства у жовтні Фото: Андрій Іванчук (iportal.rada.gov.ua)

Очікується, що прийняття кодексу суттєво покращить позиції України у рейтингу "Doing Business"

Верховна рада України може розглянути проект Кодексу з процедур банкрутства у жовтні. Про це заявив голова комітету з питань економічної політики Андрій Іванчук, передає інформаційне управління Апарату ВР.

Нардеп нагадав, що парламент прийняв у першому читанні Кодекс України з процедур банкрутства. За його словами, до проекту на стадії другого читання надійшло більше 1300 поправок від суб’єктів законодавчої ініціативи, більшість з них була врахована.

Голова комітету зазначив, що кодекс готовий до другого читання, але було вирішено не поспішати, оскільки будь-який закон потребує подальшої імплементації.

"Я хотів би… щоб ми протягом тижня-двох доопрацювали законопроект. У мене є такий план, думаю, що він абсолютно реалістичний - на першому пленарному тижні жовтня ми будемо на засіданні комітету затверджувати остаточну редакцію кодексу. І на другому пленарному тижні жовтня нам вдасться провести законопроект у сесійній залі", - зазначив Іванчук.

Очікується, що прийняття кодексу суттєво покращить позиції України у рейтингу "Doing Business".

"Прийняття законопроекту суттєво покращить наші позиції у рейтингу "Doing Business", як у частині відновлення платоспроможності, так і в загальному рейтингу, а це інвестиційний клімат, імідж нашої країни. Саме тому така велика увага приділяється даному законопроекту", - підкреслив голова комітету.

Нагадаємо, 20 березня Рада у першому читанні за основу прийняла проект кодексу з процедур банкрутства. За проект проголосували 233 народних депутата.

Як писало РБК-Україна, найбільш значущою зміною, на яку звернули увагу юристи, може стати можливість визнавати банкрутами фізичних осіб. У чинному законодавстві такої опції немає. Справи про банкрутство фізосіб будуть розглядати господарські суди, як випливає з проекту кодексу. Причому обов'язково за участю арбітражного керуючого. Буде доступно дві процедури - судова і досудова.