ua en ru

Рада може розглянути держбюджет-2018 не раніше 7 листопада

Рада може розглянути держбюджет-2018 не раніше 7 листопада Фото: Верховна Рада (rada.gov.ua)

Раніше в Кабміні говорили про можливість проведення голосування за бюджет 19 жовтня

Верховна Рада може розглянути проект державного бюджету на 2018 рік не раніше 7 листопада, коли почнеться наступний пленарний тиждень. Про це йдеться в матеріалі РБК-Україна "Як депутати і уряд задумали поділити держбюджет-2018".

За кілька днів до розгляду проекту бюджету в комітеті Ради джерела РБК-Україна в уряді говорили про можливість проведення голосування щодо бюджету в четвер, 19 жовтня. Однак цьому, за словами співрозмовників видання, завадили протести під Радою.

"Якби не вимоги мітингувальників, думаю, ми б розглянули його (в четвер, - ред.)", - сказав в коментарі РБК-Україна член бюджетного комітету Олег Медуниця з фракції "Народний фронт". Депутат зазначив, що, скоріш за все, це питання відкладається щонайменше до наступного пленарного тижня, який розпочнеться 7 листопада.

Нагадаємо, з 17 жовтня під стінами Верховної Ради проходить акція протесту. Мітингувальники вимагають створення антикорупційного суду, скасування депутатської недоторканності та внесення змін до виборчого законодавства.