ua en ru

Рада розглядає заборону дискримінації у сфері праці: онлайн-трансляція

Рада розглядає заборону дискримінації у сфері праці: онлайн-трансляція Фото: Верховна Рада

Сьогодні крайній термін для ухвалення цього важливого для лібералізації візового режиму з ЄС законопроекту

Верховна Рада України приступила до розгляду законопроектів №3442 і № 3442-1 про внесення змін до Кодексу законів про працю України (щодо гармонізації законодавства у сфері запобігання та протидії дискримінації з правом Європейського союзу).

Онлайн-трансляція засідання Верховної Ради

Дана норма передбачає заборону на дискримінацію в трудових відносин за будь-якою ознакою, в тому числі сексуальної орієнтації. Саме цей момент викликає найбільші суперечки серед парламентарів.

Нагадаємо, минулого тижня, 5 листопада, Верховна Рада України в першому читанні прийняла новий проект Трудового кодексу України. Проте в ході розгляду цього законопроекту в парламенті правка щодо недискримінації працівників, зокрема, в залежності від їх сексуальної орієнтації, була відхилена.

Після неодноразових закликів з боку Президента України Петра Порошенка все ж таки прийняти цю норму, парламент повернувся до питання 10 листопада, проте також провалив голосування.

Зазначимо, що прийняття цієї поправки є одним з необхідних умов лібералізації візового режиму України з ЄС. Сьогодні, 12 листопада - крайній термін розгляду цього питання.