ua en ru

Рада розширила перелік побічних продуктів тваринного походження

Рада розширила перелік побічних продуктів тваринного походження Фото: ВРУ

За документ проголосували 230 депутатів Ради

Верховна Рада України розширила перелік побічних продуктів тваринного походження, які відносяться до категорії II. Відповідний законопроект №2150а "Про внесення змін до закону "Про побічні продукти тваринного походження, не призначених для споживання людиною" (щодо узгодження його положень у сфері поводження з продуктами тваринного походження, що відносяться до категорії II, з вимогами законодавства ЄС)" у другому читанні підтримали 230 народних депутатів, передає кореспондент РБК-Україна

Законопроект розроблено з метою узгодження положень закону у сфері поводження з побічними продуктами тваринного походження, що відносяться до категорії II, з вимогами законодавства ЄС.

зокрема, документом визначено термін "органічні добрива і покращувачі ґрунту"; включені в перелік побічних продуктів тваринного походження, які відносяться до категорії II, немирализованное гуано і вміст травного тракту.

Також законопроектом передбачається встановити способи поводження з побічними продуктами тваринного походження, що відносяться до категорії II. Закон набере чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що профільний комітет не схвалив зміни до законів щодо боротьби з відмиванням доходів.