ua en ru

Рада провалила закон про заборону вилучення землі, оголошеної об'єктом заповідного фонду

Рада провалила закон про заборону вилучення землі, оголошеної об'єктом заповідного фонду Фото: Верховна Рада

Законопроект у другому читанні підтримали лише 173 нардепа

Верховна Рада України провалила законопроект про заборону вилучення земельних ділянок, щодо яких прийнято рішення про створення чи оголошення територій об'єктами природно-заповідного фонду. Відповідний проект закону №2311 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення законодавства в сфері охорони природно-заповідного фонду України" у другому читанні підтримали лише 173 нардепа, передає кореспондент РБК-Україна.

За направлення законопроекту на повторне друге читання проголосували 200 парламентарів при 226 необхідних.

"Таким чином, колеги, проект закону №2311 оголошується відхиленим", - повідомив спікер ВР Андрій Парубій.

Так, документом визначалося, що власники або користувачі земельних ділянок, водних та інших природних об'єктів, на яких створені або оголошені території та об'єкти природно-заповідного фонду, повинні взяти на себе зобов'язання щодо забезпечення режиму їх охорони та збереження.

При цьому заборонялося вилучення, передача у власність та надання у користування земельних ділянок, щодо яких прийнято рішення про створення чи оголошення територій та об'єктів природно-заповідного фонду.

Нагадаємо, в листопаді 2016 року повідомлялося, що більше третини природно-заповідного фонду Донецької і Луганської областей (37%) згоріло з початку конфлікту на сході України.