ua en ru

Рада провалила закон щодо сприяння реалізації "єдиного вікна" на митниці

Рада провалила закон щодо сприяння реалізації "єдиного вікна" на митниці Ілюстративне фото (УНІАН)

За основу проект підтримали лише 186 та 206 нардепів

Верховна рада України провалила законопроект №7302 "Про внесення змін до деяких законів України щодо реформування системи екологічного та радіологічного контролю у пунктах пропуску". Про це повідомляє кореспондент РБК-Україна.

Зокрема, за основу проект підтримали лише 186 та 206 нардепів при 226 мінімально необхідних, за направлення документу на доопрацювання в комітет та суб'єкту законодавчої ініціативи - 209 та 208 парламентарів відповідно. Після невдалих голосувань голова ВР Андрій Парубій оголосив про відхилення проекту.

"Проект закону №7302 відхилено", - зазначив спікер.

Так, проектом пропонувалося зменшити кількість контролюючих органів на кордоні шляхом передачі функцій екологічного і радіологічного контролю органам Державної фіскальної служби (ДФС) та Державної прикордонної служби України (ДПСУ).

"Реалізація положень проекту акта сприятиме усуненню існуючих на законодавчому рівні бар’єрів для реалізації "єдиного вікна" шляхом зменшення часу на проведення контрольних процедур, спрощення їх проведення без послаблення безпекової складової, що у підсумку матиме позитивний вплив на міжнародний імідж держави", - підкреслювалося у пояснювальній записці.

Нагадаємо, виконуючий обов'язки голови ДФС Мирослав Продан пішов у відставку. Пізніше стало відомо, що в. о. глави ДФС стане Олександр Власов, який до цього очолював Одеську митницю.

5 вересня в. о. міністра фінансів України Оксана Маркарова повідомила, що Кабінет міністрів України оголосив конкурс на посаду глави ДФС.