ua en ru

Рада просить ЄС прийняти надання безвізового режиму для українців до кінця 2016

Рада просить ЄС прийняти надання безвізового режиму для українців до кінця 2016 Фото: Верховна Рада України

За документ проголосували 261 парламентарій

Верховна Рада України підтримала за основу і в цілому проект постанови №5394 "Про Звернення Верховної Ради України до урядів держав-членів Європейського Союзу, Європейського Парламенту і Ради Європейського Союзу про введення безвізового режиму для громадян України". За документ проголосували 261 парламентарій, передає кореспондент РБК-Україна.

"Верховна Рада звертається до Європейського парламенту і Ради Європейського Союзу із закликом прийняти без подальших зволікань, до кінця 2016 року, необхідні рішення про надання Європейським Союзом безвізового режиму для громадян України", - наголошується у зверненні.

Так, у ньому підкреслюється, що Україна повністю виконала взяті на себе зобов'язання згідно з Планом дій щодо лібералізації ЄС візового режиму для України, зокрема в частині запровадження біометричних закордонних паспортів, тривалого й ефективного виконання Угоди між Україною та Європейським Співтовариством про реадмісію осіб, прийняття антидискримінаційного законодавства, законодавства про запобігання та боротьбу з корупцією і результати його впровадження

Українські парламентарії підкреслюють, що існуючий режим поїздок громадян України в Євросоюз штучно обмежує потенціал розвитку туризму, людських і ділових контактів між народами України і держав-членів ЄС. При цьому Рада підтверджує свою готовність і надалі спільно протидіяти сучасним викликам і загрозам, насамперед нелегальній міграції, організованій злочинності і тероризму.

Таким чином, ВР звертається до урядів держав-членів Євросоюзу з закликом підтримати законодавчу пропозицію Європейської комісії щодо введення безвізового режиму для короткострокових поїздок громадян України до держав ЄС.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Рада сьогодні звернеться до країн ЄС із закликом ввести безвізовий режим з Україною.