ua en ru

Рада продовжила мораторій на продаж с/г земель до 1 січня 2016 р

Верховна Рада України (ВР) прийняла закон № 11315, яким продовжила мораторій на продаж сільгоспземель до 1 січня 2016 р. "За" проголосували 269 народных депутатів з мінімально необхідних 226.

В ході вечірнього засідання парламенту, з подачі голови профільного комітету Григорія Калетника, парламент повернувся до розгляду відхиленого на ранковому засіданні законопроекту "Про внесення змін до Земельного кодексу України (щодо обігу земель сільськогосподарського призначення)". Голова комітету запропонував продовжити мораторій на продаж сільськогосподарських земель до 1 січня 2016 р. без прив'язки до закону про обіг сільгосп земель. При цьому, нардепи проголосували також за поправку до закону, згідно з якою такий законопроект має бути підготовлений до 1 січня 2013 р.

Таким чином, до 1 січня 2016 року не допускається:

купівля-продаж земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної та комунальної власності, крім вилучення (викупу) їх для суспільних потреб;

купівля-продаж або іншим способом відчуження земельних ділянок і зміна цільового призначення (використання) земельних ділянок, які перебувають у власності громадян та юридичних осіб для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, земельних ділянок, виділених в натурі (на місцевості) власникам земельних часток (паїв) для ведення особистого селянського господарства, а також земельних часток (паїв), крім передачі їх у спадщину, обміну земельної ділянки на іншу земельну ділянку відповідно до закону та вилучення (викупу) земельних ділянок для суспільних потреб.

Читайте також: Депутати не продовжили мораторій на продаж с/г земель.