ua en ru

Комітет рекомендує ВР продовжити дію експортного мита на металобрухт

Комітет рекомендує ВР продовжити дію експортного мита на металобрухт Фото: Верховна Рада

Дію експортного мита на металобрухт в розмірі 30 євро/т може бути продовжено ще на 2 роки

Комітет парламенту з питань промислової політики та підприємництва підтримав продовження дії експортного мита на металобрухт. Про це повідомляє інформаційне управління Апарату Верховної Ради України.

"На засіданні комітету з питань промислової політики та підприємництва було прийнято рішення рекомендувати парламенту прийняти за основу та в цілому з техніко-юридичним доопрацюванням проект закону про внесення змін до розділу ІI "Прикінцеві та перехідні положення" закону "Про внесення змін до деяких законів України щодо зменшення дефіциту брухту чорних металів на внутрішньому ринку" №6382. Відтак, дію експортного мита на металобрухт в розмірі 30 євро/т може бути продовжено ще на 2 роки", - вказано у повідомленні.

Під час засідання наголошувалося, що продовження дії закону - необхідний в національних інтересах України крок, що підтримується як профільними об’єднаннями виробників та галузевими асоціаціями металургів, так і підприємствами військово-промислового комплексу країни.

Нагадаємо, у листопаді 2016 року президент України Петро Порошенко підписав законопроект №3873, який встановлює нульові ставки ввізного мита на відходи та брухт чорних металів.