ua en ru

Рада відправила на доопрацювання звернення до Конгресу США з приводу санкцій проти РФ

Рада відправила на доопрацювання звернення до Конгресу США з приводу санкцій проти РФ Фото: Верховна Рада України

За рішення проголосували 232 нардепа

Верховна Рада України відправила на доопрацювання проект постанови №4735 про звернення до Палати представників Конгресу США з проханням законодавчо закріпити санкції проти Росії до повного відновлення суверенітету України над Кримським півостровом, передає кореспондент РБК-Україна.

За таке рішення проголосували 232 нардепа парламенту.

Зазначається, що в Палаті представників Конгресу США зареєстровано та знаходиться на розгляді законопроект №5094 "Акт стабільності та демократії в Україні". Його співавторами є представники Демократичної і Республіканської партій. Цим документом пропонується попередження передачі будь-якого військового обладнання і військових послуг РФ з НАТО на період окупації нею частини території України.

Таким чином, український парламент пропонує закликати Палату розглянути даний законопроект і домагатися від Росії виконання мінських домовленостей і де-юре і де-факто для відновлення контролю України над окупованими частинами Донецької і Луганської областей і повного відновлення суверенітету України над Кримським півостровом.

Також пропонувалося закликати Конгрес США протидіяти економічному і політичному тиску Росії на країни світу, а саме посилити санкції проти Росії і розширити санкційні списки її правлячої верхівки.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Міністерстві торгівлі США розширили список компаній, на які будуть накладені обмеження для експорту в країну, в який потрапили і російські компанії.