ua en ru

Рада приєдналася до Декларації відкритості парламенту

Рада приєдналася до Декларації відкритості парламенту Фото: Володимир Гройсман

План дій буде містити сім розділів

Верховна Рада України приєдналася до Декларації відкритості парламенту. Про це повідомив спікер парламенту Володимир Гройсман в ході презентації модернізації парламенту на 2016 рік, передає кореспондент РБК-Україна.

За словами Гройсмана, відкритість українського парламенту буде досягнута шляхом удосконалення законодавства, створення технологічних можливостей для цього та інформування громадськості.

"Цей план дій буде містити сім розділів. Перше - це треба змінювати сам законодавчий процес і спроможність Верховної Ради України, потрібно підвищувати контрольну функцію українського парламенту... тобто політичний нагляд за виконавчою гілкою влади, відкритість та підзвітність громадянам, адаптація законодавства Європейському Союзу", - сказав спікер.

Так, план дій з реалізації Декларації відкритості парламенту передбачає забезпечення більш прозорої роботи парламенту та залучення громадян до парламентських процесів відповідно до Декларації відкритості парламенту.

План дій з реалізації відповідної Декларації розроблено українськими громадськими організаціями ОПОРА, Чесно, Transparency International Україна, Центр політичних студій та аналітики, Інститут Медіа Права спільно з Верховною Радою України за підтримки Програми розвитку ООН в Україні.

Нагадаємо, парламент переходить в електронний формат роботи з вересня 2016 року.