ua en ru

Рада приєднала Виноградненську міськраду до Маріуполя

Рада приєднала Виноградненську міськраду до Маріуполя Фото: информуправление ВР

Територія Маріуполя збільшена на майже 2,3 тис. га

Верховна Рада України підтримала проект постанови №2321 "Про внесення змін до постанови Верховної Ради України від 11 грудня 2014 р. № 32-VII "Про зміни в адміністративно-територіальному устрої Донецької області, зміну і встановлення меж Волноваського, Новоазовського і Тельманівського районів Донецької області". За відповідне рішення проголосували 237 нардепів при 226 мінімально необхідних, передає кореспондент РБК-Україна.

Як заявив автор даного документа, позафракційний народний депутат Сергій Тарута, при прийнятті постанови від 11 грудня 2014 р. була допущена неточність і передмістя Маріуполя, який ставився до Новоазовського району, був віднесений до Волноваського району на відстань 70 км. Він зазначив, що селищна рада, що знаходиться на околиці Маріуполя, який зараз є гарячою точкою, не може сьогодні через блокпости обслуговувати населені пункти на відстані 70 км.

"На сьогоднішній день ніхто не виконує ніяких адміністративних послуг. Було рішення сільської ради, було рішення Маріуполя, підтримка обласної адміністрації про те, щоб виправити помилку і приєднати Виноградненська міська рада до міста Маріуполь, для того, щоб всі службовці з місцевих органів управління, які по три місяці не отримують зарплату, нарешті отримали її ", - заявив Тарута.

Так, Верховна Рада України постановила "тимчасово, до переходу під контроль органів державної влади та органів місцевого самоврядування неконтрольованих ними населених пунктів Донецької області, змінити межі міста Маріуполя, Волноваського, Новоазовського і Тельманівського районів, збільшивши територію міста Маріуполя на 2 тис. 282,7 га за рахунок передачі в його склад 2 тис. 282,7 га земель Новоазовського району, що знаходяться у віданні Виноградненської сільської ради (в тому числі території села Виноградне, села Піонерське, села Приморське), збільшивши територію Волноваського району на 67 тис. 841 га земель за рахунок передачі в його склад 15 тис. 123 га земель.

Також Рада затвердила територію міста Маріуполя загальною площею 20 тис. 396 га.

Нагадаємо, як повідомлялося, сьогодні Рада планує розглянути зміну меж 4 районів Донецької обл.