ua en ru

ВР схвалила допомогу сім'ям загиблих військових в розмірі 750-кратного прожиткового мінімуму

ВР схвалила допомогу сім'ям загиблих військових в розмірі 750-кратного прожиткового мінімуму Фото: Рада прийняла закон про допомогу сім'ям загиблих військових

За прийняття закону проголосувало 249 депутатів

Верховна Рада України схвалила раніше ветований президентом законопроект №2406, яким встановила одноразову допомогу сім'ям загиблих військовослужбовців, військовозобов'язаних та резервістів у розмірі 750-кратного прожиткового мінімуму.. Таке рішення з другого разу підтримали 249 нардепів (спочатку 222 парламентарія), передає кореспондент РБК-Україна.

Слід зазначити, що спочатку президент Петро Порошенко ветував законопроект у зв'язку з висновком Міністерства фінансів про неможливість забезпечити таку допомогу. У зв'язку з цим спочатку пропонувалося прийняти документ, передбачивши допомогу в розмірі 700 тисяч гривень.

"Пропоную встановити в законі, який надійшов на підпис, що одноразова грошова допомога призначається і виплачується в разі загибелі (смерті) військовослужбовця, військовозобов'язаного чи резервіста в розмірі 700 тис. гривень", - вказувалося у пропозиціях голови держави.

У ході сьогоднішнього засідання представник Мінфіну заявив про можливість прийняття закону з встановленням допомоги в розмірі 750-кратного прожиткового мінімуму. Представник президента в ВР Ірина Луценко підтримала таку пропозицію.

Нагадаємо, раніше Рада передбачила гарантії трудових прав депутатів місцевих рад, мобілізованих в АТО.

Законом передбачається збереження місця роботи і посади таким особам.