ua en ru

Рада прийняла закон про адмінпослуги з пропозиціями Президента

Верховна Рада України (ВР) прийняла з пропозиціями Президента закон № 9435 "Про адміністративні послуги" "За" проголосували 228 із мінімально необхідних 226.

Закон визначає правові засади реалізації прав, свобод і законних інтересів фізичних і юридичних осіб у сфері надання адміністративних послуг.

Народні депутати, зокрема, погодилися з пропозицією Президента, згідно з яким суб'єкт надання адміністративних послуг забезпечує можливість безкоштовного отримання суб'єктами звернення в достатній кількості бланків заяв та інших документів, необхідних для звернення щодо надання адміністративної послуги, у тому числі отримання бланків з сайтів суб'єктів надання адміністративних послуг, в центрах надання адміністративних послуг.

Верховна Рада також підтримала пропозицію Президента, згідно з яким бланки документів, в тому числі суворого обліку, які використовуються органами виконавчої влади, іншими державними органами для оформлення результатів надання адміністративних послуг (крім власних бланків цих органів), проводяться виключно на державних підприємствах, перелік яких визначається Кабінетом міністрів України і яким органи виконавчої влади та інші державні органи безпосередньо і замовляють виготовлення таких бланків.

Законом встановлюється також, що суб'єктам надання адміністративних послуг забороняється здійснювати прийом заяв суб'єктів звернень щодо надання адміністративних послуг, видавати суб'єктам звернень оформлені результати надання адміністративних послуг, якщо такі послуги за законом надаються через центри надання адміністративних послуг.