ua en ru

Рада прийняла закон про дипломатичну службу

Рада прийняла закон про дипломатичну службу Фото: засідання Ради (president.gov.ua)

Закон регулює ряд питань дипломатичної служби

Верховна рада України на пленарному засіданні 5 квітня у другому читанні прийняла закон про дипломатичну службу (№7322). За відповідне рішення проголосували 276 нардепів, передає кореспондент РБК-Україна.

Закон визначає правові засади та порядок організації дипломатичної служби як складової частини державної служби, а також особливості її проходження та правовий статус службовців. Документ також закріплює особливості діяльності органів дипломатичної служби, надходження на дипломатичну службу, визначення порядку її проходження та припинення.

Закон унормовує питання оплати праці посадових осіб дипломатичної служби, особливості виплати заробітної плати працівникам дипломатичної служби у закордонних дипломатичних установах України, компенсаційні виплати, соціального і медичного забезпечення працівників дипломатичної служби.

Документ також встановлює, що посадовим особам дипломатичної служби створюються умови для підвищення рівня професійної компетентності шляхом професійного навчання, в тому числі вдосконалення знання іноземних мов, у відповідних навчальних закладах в Україні та за кордоном.

Нагадаємо, раніше Рада підтримала законопроект про зменшення кількості комітетів у рамках реформи українського парламенту.