ua en ru

Рада підтримала законопроект про зменшення кількості комітетів

Рада підтримала законопроект про зменшення кількості комітетів Фото: Андрій Парубій (РБК-Україна)

У Раді дев’ятого скликання кількість комітетів буде зменшено до 20

У Верховній раді України дев’ятого скликання, склад якої буде сформовано на виборах, проведених за пропорційною системою, може бути створено не більше 20 комітетів. Відповідний законопроект у першому читанні підтримали 229 нардепів.

Так, сьогодні ВРУ у першому читанні підтримала законопроект №6256 "Про внесення змін до законів України "Про комітети Верховної ради України" та "Про центральні органи виконавчої влади" щодо оптимізації роботи комітетів Верховної Ради України та співвідношення предметів їх відання із сферами діяльності міністерств".

Законопроектом пропонується створити не більше 20 комітетів у Раді дев’ятого скликання.

"У структурі Верховної ради України наступного скликання пропонується передбачити меншу кількість комітетів (орієнтовно 20), які мають чітко співвідноситися зі сферами діяльності міністерств", - йдеться у пояснювальній записці.

Метою законопроекту є оптимізація роботи парламентських комітетів та налагодження дієвої співпраці парламентських комітетів і профільних міністерств на основі спільних предметів відання, що матиме наслідком вироблення спільного бачення та впровадження суспільно-важливих реформ держави у відповідних галузях.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Верховній раді (ВР) буде введена єдина електронна карта для народних депутатів.