ua en ru

Рада прийняла поправки до Конвенції про використання транскордонних водотоків та міжнародних озер

Рада прийняла поправки до Конвенції про використання транскордонних водотоків та міжнародних озер Фото: Верховна Рада України

Закон підтримали 265 нардепів

Верховна Рада України (ВРУ) прийняла поправки до Конвенції Організації Об'єднаних Націй про охорону та використання транскордонних водотоків та міжнародних озер. Відповідний президентський проект закону №0062 "Про прийняття Поправок до статей 25 і 26 Конвенції про охорону та використання транскордонних водотоків та міжнародних озер" підтримали 265 парламентарів.

Законом внесено поправки в статті 25 і 26 Конвенції про охорону та використання транскордонних водотоків та міжнародних озер, прийняті Нарадою Сторін Конвенції 28 листопада 2003 р. у Мадриді, які набирають чинності для України на 90-й день після здачі на зберігання документа про їх прийняття.

Прийняття закону сприяє розширенню співпраці України з регіональними органами ООН, а також надалі зробить можливим приєднання до Конвенції держав-членів ООН, розташованих за межами регіону Європейської економічної комісії ООН.

Нагадаємо, Верховна Рада України сьогодні, 6 жовтня, у повторному першому читанні спробує прийняти законопроект №1567 "Про перелік об'єктів права державної власності, що не підлягають приватизації, та деякі питання діяльності об'єктів, що виключаються з такого переліку".

Також нардепи розглянуть проект постанови №3135 "Про звіт Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування обставин конфлікту в Закарпатській області", законопроекти №2243а "Про запобігання впливу на результати офіційних спортивних змагань корупційних правопорушень", №2585 "Про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо оподаткування в агропромисловому комплексі)", №3018 "Про внесення зміни до пункту 4 розділу ХV прикінцеві та перехідні положення закону України "Про місцеві вибори".