ua en ru

Рада прийняла за основу закон про зміни у порядку виїзду дитини за кордон

Рада прийняла за основу закон про зміни у порядку виїзду дитини за кордон Фото: Андрій Парубій

Законопроект підтримали 233 нардепи

Верховна рада України ухвалила у першому читанні проект закону № 6647 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо порядку виїзду дитини за межі України". Про це заявив голова Верховної Ради Андрій Парубій, передає корепондент РБК-Україна.

"Це надзвичайно важливий законопроект. 233 голосів "за". Рішення прийнято", - заявив Парубій.

Як зазначається у пояснювальній записці до документу, законопроект сприятиме спрощенню порядку виїзду дитини за межі України, дотриманню права дитини на отримання медичної допомоги за межами України та участі у міжнародних олімпіадах, міжнародних музичних, художніх та інших творчих конкурсах, міжнародних дитячих змаганнях, спортивних заходах.

"Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо порядку виїзду дитини за межі України розроблено з метою уточнення порядку виїзду дитини за межі України, в частині спрощення механізму надання батьками згоди на виїзд дитини за межі України, передбачення можливості виїзду на підставі рішення суду у разі відсутності згоди одного з батьків, а також надання спрощеного порядку тимчасового виїзду дитини за межі України для лікування, участі у міжнародних олімпіадах, міжнародних музичних, художніх та інших творчих конкурсах, міжнародних дитячих змаганнях, спортивних заходах тощо", - йдеться у пояснювальній записці.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент України Петро Порошенко підписав закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення захисту права дитини на належне утримання шляхом вдосконалення порядку примусового стягнення заборгованості по сплаті аліментів".