ua en ru

Рада ухвалює один з десяти зареєстрованих законопроектів, - ОПОРА

Рада ухвалює один з десяти зареєстрованих законопроектів, - ОПОРА Фото: Верховна Рада

Коефіцієнт продуктивності однаково низький для усіх фракцій ВР

Верховна Рада України (ВР) VIII скликання ухвалює лише 11% від усіх зареєстрованих законопроектів. Про це сьогодні під час брифінгу заявив аналітик громадянської мережі ОПОРА Олександр Неберикут, передає кореспондент РБК-Україна.

"Продуктивність діяльності парламенту, яка складає зараз 11%, тобто фактично 11% усіх законопроектів, які заходять в парламент, стають законами", - заявив Неберикут.

За його словами, показник продуктивності парламенту попереднього скликання був ще нижчим і складав 10%, однак парламенти ІІІ-ІV скликань ухвалювали до 20-30% від усіх зареєстрованих законодавчих ініціатив.

За два роки роботи ВР поточного скликання був ухвалений 81% законопроектів, поданих президентом і 29% проектів урядових законів. Однак серед зареєстрованих нардепами законопроектів чинності набув лише кожен 15-й.

"Коефіцієнт продуктивності однаково низький для усіх фракцій, незалежно від того, чи це коаліційні фракції, чи це фракції, які позиціонують себе, як опозиція", - сказав Неберикут.

За його словами, коефіцієнт продуктивності коливається від 3,5% для "Опозиційного блоку" до 13,8% для "Радикальної партії".

Нагадаємо, громадянська мережа ОПОРА склала рейтинг активності нардепів-мажоритарників протягом 12 пленарних засідань в жовтні 2016 року.