ua en ru

Рада дозволила не враховувати зарплату учасників АТО при нарахуванні субсидій

Рада дозволила не враховувати зарплату учасників АТО при нарахуванні субсидій Фото: Верховна Рада

Нардепи підтримали законопроект № 2074а

Верховна Рада України підтримала у другому читанні і в цілому законопроект № 2074а "Про внесення змін до закону України "Про житлово-комунальні послуги" щодо належного соціально-економічного захисту учасників антитерористичної операції і членів їх сімей (про справедливе призначення та надання субсидій)". За відповідне рішення проголосували 242 нардепи при 226 мінімально необхідних.

Цей закон передбачає, що заробітна плата цього військовослужбовця - учасника АТО не буде враховуватися при нарахуванні субсидій на оплату послуг ЖКГ.

Так, закон вносить зміни до статті 32 закону України "Про житлово-комунальні послуги", згідно з яким передбачається, що при нарахуванні субсидії споживача та/або членів його сім'ї, які беруть безпосередню участь в антитерористичній операції і звернулися за призначенням житлової субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива, до сукупного доходу не враховується отримане ними в період їх безпосередньої участі у проведенні антитерористичної операції грошове утримання та інші виплати і види соціальної допомоги, які здійснюються працівникам правоохоронних органів, військовослужбовцям та працівникам Збройних сил України, Національної гвардії України, Служби безпеки України, Служби зовнішньої розвідки України, Державної прикордонної служби України; осіб рядового, начальницького складу, військовослужбовцям, працівникам Міністерства внутрішніх справ України, Управління державної охорони України, Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України, іншим працюючим в утворених відповідно до законів України військових формуваннях.

Порядок призначення та надання житлових субсидій встановлюється Кабінетом міністрів України.

Нагадаємо, 18 червня 2015 р. Верховна Рада України підтримала цей закон в першому читанні. За відповідне рішення проголосували 278 депутатів при 226 мінімально необхідний.