ua en ru

Рада підтримала постанову щодо вшанування Героїв України

Рада підтримала постанову щодо вшанування Героїв України Фото: Верховна Рада України

Документ підтримали 256 парламентарів

Верховна Рада України підтримала за основу та в цілому проект постанови №6045 "Про вшанування Героїв України та інформування громадян України про подвиги українських військових". За документ проголосували 256 нардепів, передає кореспондент РБК-Україна.

Так, Рада доручила загальноосвітнім та вищим навчальним закладам всіх типів і форм власності облаштувати та систематично оновлювати на території своїх приміщень інформаційно-меморіальні стенди про Героїв України та їхні подвиги в ході захисту України від збройної агресії Російської Федерації.

Крім того, парламент доручив органам місцевого самоврядування забезпечити інформування жителів відповідних територій про Героїв – вихідців з цих територій шляхом публікування інформації про них в офіційних друкованих виданнях органів місцевого самоврядування, а також шляхом перейменування вулиць та найменування навчальних закладів в населених пунктах, в яких проживали/проживають Герої України на їхню честь, встановлення меморіальних дощок та пам’ятних знаків в місцях їхнього проживання.

Контроль за виконанням документу покладений на профільний Комітет Ради. Постанова набирає чинності з моменту її прийняття.

Нагадаємо, раніше ВР підтримала за основу та в цілому законопроект №6068 "Про внесення зміни до закону "Про регулювання містобудівної діяльності" щодо заходів забезпечення вшанування подвигу учасників революції Переваги та увічнення пам'яті Героїв Небесної Сотні". За документ проголосували 276 парламентарів.