ua en ru

Рада підтримала звільнення імпорту газу від ПДВ

Народні депутати України підтримали законопроект № 3853-1 "Про внесення зміни до статті 197 Податкового кодексу України щодо звільнення від обкладення податком на додану вартість операцій із ввезення на митну територію України природного газу". За відповідне рішення проголосували 235 народних депутатів.

Оскільки опозиція продовжує блокувати трибуну та президію ВР, парламентська більшість голосувала за даний законопроект підняттям рук. Лічильна комісія фіксувала результати голосування.

Урядовий законопроект пропонує доповнити статтю 197 Податкового кодексу України пунктом 197.22, згідно з яким звільняються від оподаткування ПДВ операції із ввезення на митну територію України природного газу.

"Звільняються від оподаткування операції із ввезення на митну територію України природного газу за кодом згідно з УКТ ЗЕД 2711 21 00 00", - йдеться у проекті закону.

"Реалізація законопроекту дозволить забезпечити необхідні умови для здійснення своєчасних розрахунків як з постачальниками імпортованого природного газу, так і з державним бюджетом, а також для безперебійного забезпечення підприємств теплоенергетики, населення та бюджетних організацій природним газом без відволікання обігових коштів, необхідних, у тому числі, для створення запасів природного газу на опалювальний період та забезпечення сталої роботи підприємств паливно-енергетичного комплексу в цей період", - вважають автори законопроекту.