ua en ru

Рада планує заборонити розміщення реклами на елементах контактної мережі

Рада планує заборонити розміщення реклами на елементах контактної мережі Фото: парламент

За документ з другого разу  проголосували 233 парламентаря

Верховна Рада України підтримала за основу законопроект №3454 "Про внесення змін до закону "Про рекламу" (щодо використання окремих елементів благоустрою та контактної мережі при здійсненні рекламної діяльності)". За документ з другого разу проголосували 233 парламентаря (спочатку 222 нардепа), передає кореспондент РБК-Україна.

Так, пропонується передбачити, що розміщення реклами та/або рекламних засобів на підтримуючих, опорних та інших елементах контактної мережі, на засобах та обладнанні (у тому числі опорах) зовнішнього освітлення, забороняється.

"Фактично перетворення підтримуючих елементів контактної мережі та опор зовнішнього освітлення у суцільний ланцюг рекламоносіїв призвело до недопустимого візуального засмічення наших вулиць, площ та майданів, спотворення історичного та культурного ареалів українських міст, згубно впливає на цілісне сприйняття розміщених у містах архітектурних ансамблів, негативно позначається на безпеці дорожнього руху", - наголошують автори проекту закону.

Прийняття цього законопроекту не потребує додаткових витрат з державного бюджету України.

Нагадаємо, Рада прийняла в другому читанні законопроект №5313 "Про внесення змін до деяких законів України щодо мови аудіовізуальних (електронних) засобів масової інформації". За документ проголосували 269 парламентарів.