ua en ru

Рада планує внести зміни до Податкового кодексу щодо державної підтримки кінематографії в Україні

Рада планує внести зміни до Податкового кодексу щодо державної підтримки кінематографії в Україні Фото: Верховна Рада (rada.gov.ua)

За відповідний законопроект проголосували 249 депутатів

Верховна Рада України підтримала за основу законопроект №3238-д "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо державної підтримки кінематографії в Україні". За документ проголосували 249 парламентаріїв, передає кореспондент РБК-Україна.

Так, законопроектом передбачаються доповнення в Податковий кодекс, які дозволяють змінити підходи до державного фінансування у галузі кінематографії та створити ефективні механізми залучення приватних коштів в індустрію.

Зокрема, планується внесення змін щодо визначення небенифициарного власника для врегулювання особливостей роботи галузі кінематографії.
Також пропонується внесення змін коригувань фінансового результату (зменшення та збільшення) для більш чіткого відображення субсидій, отриманих платником податку - суб'єктом кінематографії України для повернення частини кваліфікованих витрат; внесення змін щодо незбільшення фінансового результату на суму сплаченого роялті, в тому випадку коли об'єкт інтелектуальних прав виник в Україні і потім був переданий за кордон з урахуванням специфіки галузі кінематографії

Крім того, передбачається включення в дохід нерезидента субсидій для повернення частини кваліфікованих видатків, передбачених законом "Про державну підтримку кінематографії в Україні".