ua en ru

Рада планує збільшити строк зберігання передач, які транслювалися телерадіоорганізацією

Рада планує збільшити строк зберігання передач, які транслювалися телерадіоорганізацією Фото: Верховна Рада України

Законопроектом планується збільшити термін збереження передач з 14 днів до одного року

Верховна Рада України підтримала за основу законопроект №5607 "Про внесення зміни до статті 48 Закону України "Про телебачення і радіомовлення" щодо строку зберігання передач". За документ після декількох невдалих спроб проголосували 227 парламентарів, передає кореспондент РБК-Україна.

Так, частиною четвертою статті 48 закону "Про телебачення і радіомовлення" визначено, що усі передачі, які телерадіоорганізація транслювала чи ретранслювала або забезпечувала їх трансляцію чи ретрансляцію у повній та незмінній формі третьою особою (оператором телекомунікацій), повинні бути записані і зберігатися протягом 14 днів від дати їх розповсюдження, якщо у цей строк не надійшло скарги щодо їхнього змісту.

Як наслідок, у разі подання громадянином, в межах строку позовної давності, позовної заяви про спростування недостовірної інформації стосовно себе чи членів своєї сім'ї, а також щодо відшкодування матеріальної і моральної шкоди, завданої збиранням, зберіганням, використанням та поширенням такої недостовірної інформації, неможливо буде забезпечити збереження доказів того, що подібна інформація поширювалася телерадіоорганізацією.

Підкреслюється, що існує необхідність у приведенні терміну зберігання передач, які телерадіоорганізація транслювала чи ретранслювала або забезпечувала їх трансляцію чи ретрансляцію у повній та незмінній формі третьою особою (оператором телекомунікацій) у відповідність до терміну позовної давності, встановленого Цивільним кодексом України (один рік).

Законопроектом планується збільшити термін збереження передач, які телерадіоорганізація транслювала чи ретранслювала або забезпечувала їх трансляцію чи ретрансляцію у повній та незмінній формі, третьою особою з 14 днів до одного року.

Нагадаємо, Рада зобов'язала збільшити частку української мови на телебаченні. За документ проголосували 269 парламентарів.