ua en ru

Рада планує встановити прискорену видачу дозволів на тимчасове мовлення в зоні АТО

Рада планує встановити прискорену видачу дозволів на тимчасове мовлення в зоні АТО Фото: ВРУ (РБК-Україна)

За документ проголосували 267 депутатів ВР

Верховна Рада України підтримала за основу у першому читанні законопроект №6565 "Про внесення змін до деяких законів України щодо тимчасових дозволів на мовлення в зоні проведення антитерористичної операції та прикордонних районах України". За документ проголосували 267 депутатів ВР, передає кореспондент РБК-Україна.

"В нинішніх умовах, захист національного телерадіоінформаційного простору України потребує впровадження адекватних механізмів реагування та забезпечення громадян України правом на інформацію. Одним з таких механізмів є запровадження процедури прискореної видачі дозволів на тимчасове мовлення в окремих, найбільш уразливих для інформаційного впливу районах", - зазначають автори проекту.

Так, очікується, що запровадження такої процедури забезпечить право на доступ до інформації громадян, задоволення їх інформаційних потреб, зокрема доступу до об’єктивної інформації, а також сприятиме розширенню національного інформаційного простору тощо.

Таким чином, проектом передбачається законодавче запровадження процедури надання дозволу на тимчасове мовлення на територіях з особливим режимом мовлення, а також законодавче закріплення особливих умов щодо переходу від аналогового до цифрового мовлення на окремих адміністративно-територіальних одиницях.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Луганській області неподалік села Бахмутівка 22 серпня 2017 року офіційно відкрито нову 134-метрову телевежу, що забезпечить українське мовлення й на окупованій території.