ua en ru

Рада планує посилити держгарантії безпеки дітей

Рада планує посилити держгарантії безпеки дітей Фото: Верховна Рада України (rada.gov.ua)

За основу проект підтримав 231 нардеп

Верховна Рада України планує посилити державні гарантії безпеки дітей від зовнішніх і внутрішніх загроз у всіх сферах життя. Відповідний президентський законопроект № 3579 за основу підтримав 231 парламентар, передає кореспондент РБК-Україна.

Так, законопроектом пропонується внести зміни до закону "Про основи національної безпеки України", передбачивши, що охорона дитинства є однією з важливих сфер національних інтересів України, від яких залежить сталий розвиток суспільства; збереження і зміцнення інституту сім'ї, створення умов для повноцінного життя і розвитку дитини, його безпеки, благополуччя, зростання в сімейному оточенні є пріоритетами національних інтересів.

Пропонується встановити, що зростання небезпеки для життя і здоров'я цивільного населення, перш за все дітей, у результаті військових дій або збройних конфліктів; збільшення кількості дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей, які виховуються в інтернатних установах, а також сімей з дітьми, які перебувають в складних життєвих обставинах, на сучасному етапі є однією з основних загроз національним інтересам і національній безпеці України.

Крім того, документом планується внести зміни в закон "Про основи внутрішньої і зовнішньої політики", згідно з якими забезпечення особливої ​​турботи про дитину і реалізація її прав визначається як принцип внутрішньої політики.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко пропонує ВР посилити державні гарантії безпеки дітей від зовнішніх і внутрішніх загроз у всіх сферах життя. Відповідний законопроект № 3579 був зареєстрований у Раді 3 грудня 2015 року.