ua en ru

Рада планує штрафувати військовозобов'язаних за розпивання алкоголю під час зборів

Рада планує штрафувати військовозобов'язаних за розпивання алкоголю під час зборів Фото: Рада планує штрафувати військовозобов'язаних за розпивання алкоголю під час зборів

Законопроект №5112 за основу підтримали 236 нардепів

Верховна Рада України планує ввести штраф за розпивання алкогольних напоїв військовозобов'язаними та резервістами під час проходження зборів. Відповідний законопроект №5112 за основу підтримали 236 нардепів, передає кореспондент РБК-Україна.

Зокрема, пропонується встановити штраф від 70 до 145 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (1190 - 2465 гривень) або арешт з утриманням на гауптвахті до 7 діб для військовослужбовців та резервістів за розпивання алкогольних напоїв, поява на території військової частини або виконання обов'язків у стані алкогольного або наркотичного сп'яніння.

Адміністративна відповідальність встановлюється також за відмову зазначених осіб від проходження огляду на стан алкогольного, наркотичного та іншого сп'яніння. За самовільне залишення частини або місця служби військовозобов'язаними та резервістами пропонується встановити таке ж покарання.

Крім того, законопроектом надається можливість судам розглядати справи про військові адміністративні правопорушення протягом доби з дня одержання матеріалів про таке правопорушення.

Також проектом закону передбачається уточнити поняття військового злочину, унормувати порядок відбування покарання у вигляді арешту з утриманням на гауптвахті і питання про позбавлення статусу учасника бойових дій.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Міністерство фінансів України планує переглянути мінімальні ціни на алкоголь.