ua en ru

Мінфін пропонує переглянути мінімальні ціни на алкоголь

Мінфін пропонує переглянути мінімальні ціни на алкоголь Фото: Мінфін перегляне мінімальні ціни на алкоголь

Новий розмір мінімальних цін пропонується на середньому рівні на ринку легальних виробників

Міністерство фінансів України планує переглянути мінімальні ціни на алкоголь. Про це повідомляє прес-служба Мінфіну.

Так, Міністрество залучає громадськість до обговорення змін мінімальної ціни на алкоголь. Підкреслюється, що діючі мінімальні ціни не відповідають реальним витратам суб'єктів господарювання на виробництво і реалізацію алкогольних напоїв (за час, що минув після їх введення, зросла як ціна спирту, так і розмір акцизного податку).

Також зазначається, що діючий рівень мінімальних цін перестав виконувати свою роль "запобіжника" проти продажу контрафакту, що негативно впливає на здоров'я населення.


При цьому новий розмір мінімальних цін фактично пропонується на середньому рівні, який сьогодні склався на ринку легальних виробників, підприємств оптової, так і роздрібної торгівлі. У той же час повинна істотно скоротитися рентабельність нелегальних виробників алкогольної продукції.

"Запропонований галуззю розмір мінімальної ціни на горілку різний від 57,15 грн. до 75,00 грн. за пляшку 0,5 л міцністю 40%. Розмір ціни визначався виходячи з розміру ціни відповідно до чинної постанови збільшеною на зростання акцизу в 2016 році", - сказано в пояснювальній записці до проекту.

Відповідний проект постанови Мінфін виносить на публічне обговорення.

Нагадаємо, раніше урядовий комітет розглянув проект постанови "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо перегляду ставок деяких податків", який передбачає підвищення акцизу на алкоголь і сигарети.