ua en ru

Рада планує скасувати обов'язкове використання печаток на офіційних документах

Рада планує скасувати обов'язкове використання печаток на офіційних документах Фото: Рада планує скасувати печатки на документах

Пропонується виключити можливість визнання документа недійсним через відсутність відбитку печатки

Рада підтримала в першому читанні законопроект №4194 "Про внесення змін у деякі законодавчі акти України щодо використання печаток юридичними особами та фізичними-особами підприємцями". За документ проголосували 235 нардепів, передає кореспондент РБК-Україна.

При цьому скорочену процедуру підготовки до другого читання підтримали 214 парламентаріїв при 226 необхідних.

Законопроект має удосконалити державне регулювання використання печаток у господарській діяльності.

Так, згідно з документом, із законодавства виключаються вимога про обов'язкове використання печаток (незалежно від їх наявності у суб'єктів господарювання), виключається можливість визнання документа (угоди, угоди) недійсним (неукладеним, недосконалим) у зв'язку з відсутністю відбитка печатки.

Крім того, пропонується виключити необхідність використання печаток у взаємовідносинах суб'єктів господарювання з державними органами та органами місцевого самоврядування.

Також документом встановлюється адміністративна відповідальність за вимагання державним органом або органом місцевого самоврядування наявності відбитка печатки на офіційному документі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ВР до кінця тижня розгляне законопроекти щодо дерегуляції і децентралізації.