ua en ru

Рада планує визначити поняття сільського зеленого туризму

Рада планує визначити поняття сільського зеленого туризму Фото: ВРУ

За документ проголосував 231 депутат ВР

Верховна рада України підтримала за основу законопроект №2232а "Про внесення змін до Закону України "Про особисте селянське господарство" щодо розвитку сільського зеленого туризму". За документ проголосував 231 депутат ВР, передає кореспондент РБК-Україна.

При цьому в цілому законопроект підтримали 205 та 206 парламентарів.

Так, метою проекту закону є юридичне визначення поняття сільського зеленого туризму, і тим самим чітко розмежувати підприємницьку та не підприємницьку діяльність у сфері туристичної діяльності, що здійснюється в сільській місцевості.

Таким чином визначається, що сільський зелений туризм - це добровільне надання за плату або безоплатно послуги у сфері сільського зеленого туризму, а саме послуги з розміщення (проживання) не більше ніж на 10 місць, харчування, а також організації дозвілля й заходів, пов’язаних із використанням майна особистого селянського господарства, місцевими звичаями і традиціями гостинності.

Законопроектом пропонується також абзац шостий четвертої частини статті 10 закону "Про особисте селянське господарство" щодо організації у сільській місцевості фахової підготовки та перепідготовки членів особистого селянського господарства доповнити словами: “у тому числі з надання послуг сільського зеленого туризму”.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у зоні відчуження ЧАЕС затримали 3 сталкерів.