ua en ru

Рада передала Турчинову координацію роботи Кабміну

Народні депутати ухвалили постанову №4180 "Про взяття політичної відповідальності за ситуацію в Україні".

Народні депутати ухвалили постанову №4180 "Про взяття політичної відповідальності за ситуацію в Україні", яке передбачає передачу голові Верховної Ради Олександру Турчинову (на фото) права координації роботи Кабінету міністів України. За відповідне рішення проголосували 314 народних депутатів.

"Мені потрібна допомога профільних комітетів, щоб стабілізувати ситуацію в країні і примусити виконавчі органи влади виконувати свої завдання по захисту громадян України та їх прав", - сказав Турчинов, наголосивши, що ця посада не передбачає головування в уряді.

"Мова йде лише про координацію для формування коаліційного уряду", - сказав він.

Нагадаємо, сьогодні народні депутати 288 голосами прийняли проект постанови №4177-1 про призначення на посаду голови Верховної Ради України народного депутата із фракції "Батьківщина" Олександра Турчинова.

Зазначимо, що новообраний спікер парламенту Олександр Турчинов доручив апарату Адміністрації Президента з'ясувати, де знаходиться Президент України Віктор Янукович. Про це Турчинов заявив на засіданні парламенту, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я б просив і народних депутатів, і співробітників Адміністрації Президенти негайно з'ясувати місцезнаходження Віктора Януковича", - заявив Турчинов.

У роботі Верховної Ради оголошено перерву до 16:00 для узгодження порядку денного.