ua en ru

Рада призначила на посаду голови ВР Олександра Турчинова

Народні депутати ухвалили призначення на посаду голови Верховної Ради України народного депутата від фракції "Батьківщина" Олександра Турчинова.

Народні депутати ухвалили проект постанови № 4177-1 про призначення на посаду голови Верховної Ради України народного депутата від фракції "Батьківщина" Олександра Турчинова (на фото). За відповідне рішення проголосувало 288 народних депутатів.

Перед голосуванням за кандидатуру голови ВР інший кандидат на цю посаду - Петро Порошенко - відкликав свою кандидатуру на користь Турчинова.

Крім того, віце-спікер парламенту Руслан Кошулинський запропонував призначити на цю посаду компромісну фігуру - народного депутата від фракції Партії регіонів, проте опозиційні народні депутати виступили проти такого рішення.

Після призначення на посаду голови ВР Турчинов заявив, що готовий подати у відставку у випадку, якщо це буде необхідно для призначення уряду національної згоди.

Нагадаємо, з ранку суботи стало відомо, що Володимир Рибак написав заяву про відставку з посади голови ВР у зв'язку з погіршенням стану здоров'я. За відставку Рибака проголосували 326 народних депутатів.

На пленарному засіданні нардепи також прийняли відставку Ігоря Калєтніка, який раніше написав заяву про складання повноважень першого віце-спікера парламенту. За відповідне рішення проголосували 326 народних депутатів.