ua en ru

Рада відправила Шокіна у відставку

Рада відправила Шокіна у відставку Фото: Рада підтримала відставку Шокіна

Таке рішення підтримали 289 депутатів ВР

Верховна Рада України відправила генерального прокурора Віктора Шокіна у відставку. Відповідний проект постанови №4122 підтримали 289 нардепів, передає кореспондент РБК-Україна.

"відповідно До пункту 25 частини першої статті 85 та частини першої статті 122 Конституції України Верховна Рада України постановляє: надати згоду на звільнення Президентом України Шокіна Віктора Миколайовича з посади Генерального прокурора України", - сказано в тексті документа.

Рада відправила Шокіна у відставку

Фото: відставку Шокіна підтримали 289 парламентаріїв

Президент закликав Шокіна подати у відставку

Нагадаємо, що президент України Петро Порошенко закликав Шокіна написати заяву про відставку.

"Сьогодні вранці в мене була зустріч і ґрунтовна розмова з генеральним прокурором. Я звернувся до Віктора Миколайовича з пропозицією, щоб він написав заяву про відставку. Віктор Шокін впровадив ті реформи, яким в ГПУ чинили опір десятиліттями: позбавлення прокуратури загального нагляду, створення Національного антикорупційного бюро та Державного бюро розслідувань, тощо. Це з одного боку. З іншого, ГПУ, на жаль, не змогла заручитися довірою суспільства. І саме тому на порядку денному стоїть питання про відставку генпрокурора", - заявив Порошенко.

Пізніше, Порошенко направив у парламент згоду на звільнення генерального прокурора Віктора Шокіна. Відповідний проект постанови №4122 був зареєстрований в парламенті 22 лютого 2016.

Разом з тим, Віктор Шокін написав заяву про відставку.

Рада відправила Шокіна у відставку

Фото: Віктор Шокін написав заяву про відставку

Зазначимо, що Віктор Шокін був призначений генеральним прокурором України 10 лютого 2015 року, а 16 лютого став членом Ради національної безпеки і оборони. До цього призначення Шокін обіймав посаду заступника генпрокурора України.