ua en ru

Рада не підтримала постанову щодо висловлення недовіри Кабміну

Рада не підтримала постанову щодо висловлення недовіри Кабміну Фото: Арсеній Яценюк

Відповідну постанову підтримали 194 нардепи з мінімально необхідних 226

Верховна Рада України не підтримала проект постанови №4080 "Про відповідальність Кабінету Міністрів України (щодо прийняття резолюції недовіри Кабінету Міністрів України)", передає кореспондент РБК-Україна.

Відповідну постанову підтримали лише 194 нардепи при мінімально необхідних 226. Зокрема, за висловлення недовіри Кабміну голосували 97 нардепів від фракції "Блок Петра Порошенка", 25 нардепів від "Самопоміч", по 15 голосів віддали фракції "Батьківщина" і Радикальна партія Олега Ляшка, 8 депутатів від "Опозиційного блоку", 6 нардепів від депутатської групи "Воля народу" і 28 позафракційних депутатів. При цьому фракція "Народний фронт" і депутатська група "Відродження" постанову не підтримали.

Голосование по отставке Кабмина

Згідно з документом, рішення було прийнято після розгляду питання про відповідальність уряду за пропозицією 159 нардепів від конституційного складу парламенту відповідно до частини першої статті 87 Конституції України.

Підкреслимо, що відповідно до регламенту Верховної Ради до кінця поточної сесії парламентарі не можуть повернутися до розгляду питання про відставку Кабміну, таким чином уряд отримав імунітет до вересня 2016 року.

Після голосування голова ВРУ Володимир Гройсман оголосив про закриття вечірнього засідання парламенту.

Нардеп від фракції "Блок Петра Порошенка" Мустафа Найєм на своїй сторінці в соцмережі Facebook підкреслив, що під час розгляду постанови про висловлення недовіри Кабміну із залу вийшли депутати від фракції "Опозиційний блок" і депутатської групи "Відродження".

"Під час розгляду постанови про відставку Кабінету міністрів із залу вийшли депутати Опозиційного блоку, близькі до Рината Ахметова, а група Відродження, близька до Ігоря Коломойського. Це все, що вам потрібно знати про уряд Арсенія Яценюка", - зазначив депутат ВР.

Во время рассмотрения постановления об отставке Кабинета министров из зала вышли депутаты Оппозиционного блока, близкие ...

Опубликовано Mustafa Nayyem 16 февраля 2016 г.

Нагадаємо, під постановою про відставку Кабінету міністрів підписалися більше 150 нардепів.

Президент України Петро Порошенко закликав генерального прокурора Віктора Шокіна і прем'єр-міністра Арсенія Яценюка піти у відставку.

За словами Порошенка, тотальне переформатування Кабміну має відбуватися на основі діючої коаліції у складі "Солідарності", "Народного фронту", "Самопомочі" і "Батьківщини".