ua en ru

Рада відправила на доопрацювання законопроект про Конституційне провадження

Рада відправила на доопрацювання законопроект про Конституційне провадження Фото: Верховна Рада (РБК-Україна)

Документом пропонувалося запровадження на законодавчому рівні порядку реалізації права на конституційну скаргу

Верховна Рада України відправила на повторне перше читання законопроект №6427-д "Про Конституційне провадження", передає кореспондент РБК-Україна.

Так, документом пропонувалося запровадження на законодавчому рівні порядку реалізації права на конституційну скаргу; приведення у відповідність із вимогами Конституції України процедури здійснення Конституційним судом України конституційних проваджень.

Також пропонувалося конкретизувати конституційні принципи діяльності КСУ при здійсненні конституційного провадження, законодавчо закріпити нову організаційну структуру Конституційного суду України, яка дасть змогу суду ефективно реалізовувати свої повноваження.

Нагадаємо, генпрокурор України Юрій Луценко сподівається на передачу справи суддів КСУ по узурпації влади до суду найближчими місяцями. Про це він заявив під час звіту в Верховній Раді.

"Справу (проти суддів КСУ, - ред.) є, але існує норма законодавства про те, що будь-який суддя не відповідає за свої рішення в кримінальному порядку", - відзначає Луценко.