ua en ru

Луценко сподівається на передачу справи суддів КСУ по узурпації влади до суду найближчими місяцями

Луценко сподівається на передачу справи суддів КСУ по узурпації влади до суду найближчими місяцями Фото: Юрій Луценко

Генпрокурор допускає швидку передачу до суду справи проти суддів КСУ

Кримінальну справу у відношенні суддів Конституційного суду України по узурпації влади можуть передати до суду в найближчі місяці. Про це під час звіту у Верховній Раді заявив генпрокурор Юрій Луценко, передає РБК-Україна.

"Справу (проти суддів КСУ, - ред.) є, але існує норма законодавства про те, що будь-який суддя не відповідає за свої рішення в кримінальному порядку. Крім того, показання, які на перших етапах були надані кількома суддями КСУ, були ними відкликані. На даний момент слідство зосередилося на оцінці дій шляхом вручення підозри і подальшого обвинувального акта колишньому міністру юстиції, який своїм рішенням ввів через друк і занесення до відповідного реєстру Конституції, яка на той момент не діяла в Україні. Якщо слідство встановить всі необхідні докази і пройдуть всі експертизи, ця справа також буде передана до суду в найближчі місяці", - заявив Луценко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ГПУ після вироку у справі про держзраду направить до суду нові звинувачення проти Януковича.