ua en ru

Рада відправила на доопрацювання законопроект про енергоефективність будівель

Рада відправила на доопрацювання законопроект про енергоефективність будівель Фото: Верховна Рада України

Таке рішення підтримали 235 парламентаріїв

Верховна Рада України відправила на доопрацювання в профільний комітет урядовий проект закону №4941 "Про енергетичну ефективність будівель". Таке рішення підтримали 235 парламентаріїв, передає кореспондент РБК-Україна.

При цьому проект за основу підтримали 186 нардепів при 226 мінімально необхідних.

Так, документом пропонується визначити основні засади державної політики та інформаційного забезпечення в сфері енергоефективності будівель; організаційно-правові основи сертифікації енергоефективності будівель та особливості здійснення обстеження систем опалення та кондиціонування будівель.

Також передбачається визначити основні енергоефективні заходи в будівлях, механізми їх фінансування та загальні принципи професійної діяльності у сфері енергетичної ефективності будівель.

Крім того, проектом закону встановлюється відповідальність за порушення законодавства в сфері забезпечення енергетичної ефективності будівель.

"Відповідно до законопроекту, для об'єктів будівництва та існуючих будівель передбачається сертифікація енергетичної ефективності з метою визначення її фактичних показників, проведення оцінки відповідності зазначених показників встановленим мінімальним вимогам до енергетичної ефективності будівель, розробка рекомендацій щодо підвищення рівня енергетичної ефективності будівлі, що враховують місцеві кліматичні умови і є технічно та економічно обґрунтованими", - сказано в повідомленні

Законопроектом передбачені механізми залучення коштів на впровадження енергоефективних заходів та інструменти забезпечення фінансування заходів щодо підвищення рівня енергетичної ефективності будівель (Фонд енергоефективності), що базуються на практиках країн-членів ЄС.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України планує продовжити урядову програму з енергоефективності до кінця 2017 року.