ua en ru

Рада відправила на доопрацювання закон про відповідальність за пошкодження телекоммереж

Рада відправила на доопрацювання закон про відповідальність за пошкодження телекоммереж Фото: ВРУ (rada.gov.ua)

Законопроект відправили на доопрацювання після низки провальних голосувань

Верховна Рада України відправила на повторне перше читання в профільний комітет законопроект №4497 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо посилення відповідальності за пошкодження телекомунікаційних мереж)". Таке рішення після ряду невдалих спроб підтримали 228 депутатів Ради, передає кореспондент РБК-Україна.

Прийняття проекту за основу підтримали 213 і 209 парламентаріїв.

Метою акта є вдосконалення норм законодавства, які встановлюють відповідальність за порушення правил охорони технічних засобів, споруд телекомунікаційних мереж, так і їх пошкодження.

Проектом планувалося посилити відповідальність за пошкодження складових телекомунікаційних мереж (включаючи мережі телевізійного мовлення та (або) радіомовлення) та зміни складу даного злочину з матеріальним на формальний.

Пропонувалося встановити, що за умисне пошкодження або руйнування технічних засобів, споруд телекомунікаційних мереж, якщо ці дії призвели або могли призвести до порушення їх нормальної роботи пропонується карати штрафом від 200 до 500 неоподатковуваних податком мінімумів доходів громадян, виправними роботами на строк до 2 років, обмеженням волі на строк до 3 років або позбавленням волі на той самий строк

За ті ж дії, вчинені повторно або за попередньою змовою групою осіб пропонується карати штрафом від 500 до 1 тис. Таких мінімумів або позбавленням волі на строк від 3 до 5 років.

У тому випадку, якщо ці дії спричинили загибель людей чи інші тяжкі наслідки винних планувалося карати позбавленням волі на термін від 8 до 12 років.

Нагадаємо, також сьогодні Рада відправила на доопрацювання закон про підвищення довіри між банками та їх клієнтами.