ua en ru

Рада відправила на доопрацювання ветований закон про службу в органах місцевого самоврядування

Рада відправила на доопрацювання ветований закон про службу в органах місцевого самоврядування Фото: Верховна Рада України

Президент пропонує розширити перелік держчиновників, які підлягають спецперевірці

Народні депутати відправили на доопрацювання в профільний комітет раніше ветований президентом України Петром Порошенком законопроект № 2489 "Про службу в органах місцевого самоврядування" з пропозиціями президента. За відповідне рішення проголосували 234 нардепи, передає кореспондент РБК-Україна.

Так, відповідно до ветованого закону, працювати в органах місцевого самоврядування не можуть особи, які не пройшли спеціальну перевірку і підпадають під дію закону "Про очищення влади".

Документом також передбачалося запровадити конкурсний відбір службовців місцевого самоврядування. Передбачається встановити введення 3-х категорій посад службовців місцевого самоврядування: I категорія - керуючі справами виконавчого комітету місцевих рад; II категорія - керівники структурних підрозділів апарату місцевих рад; III категорія - інші посади. При цьому службовці I категорії не мають права бути членами політичних партій. А службовці всіх категорій не можуть брати участь у передвиборній агітації, якщо вони не є кандидатами в президенти, у депутати місцевих рад або.

При цьому в пропозиціях до документа президент відзначив необхідність поширити порядок вступу громадян України на службу в органи місцевого самоврядування за результатами конкурсу на зайняття посад заступників сільського, селищного, міського голови.

Нагадаємо, прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявляє про неможливість відстрочки впровадження закону про держслужбу.