ua en ru

Рада відкликала депутатський законопроект про антикорупційні суди

Рада відкликала депутатський законопроект про антикорупційні суди Фото: ВРУ (president.gov.ua)

За відкликання законопроекту проголосували 235 нардепів

Верховна Рада України відкликала депутатський законопроект №6011 "Про антикорупційні суди". Про це свідчить інформація на сайті Ради.

За відкликання законопроекту проголосували 235 нардепів.

Рада відкликала депутатський законопроект про антикорупційні суди

Фото: сторінка закону на сайті Ради (rada.gov.ua)

Зазначимо, після відкликання вказаного законопроекту президент має змогу внести в Раду свій законопроект про антикорупційний суд.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Міжнародний валютний фонд вимагає прийняти закон про Антикорупційний суд до 25 січня.

Так, за інформацією джерел РБК-Україна у фракції БПП, президентський законопроект про антикорупційний суд Рада може ухвалити вже сьогодні, 21 грудня 2017 року, у першому читанні.

Зазначимо, раніше голова парламентської фракції БПП Артур Герасимов також заявляв про можливий розгляд у четвер нового проекту закону "Про антикорупційний суд", який підготовлено президентом.

"Президент України готовий подати в парламент законопроект про Антикорупційний суд. Тому ми наполягаємо на відкликанні законопроекту № 6011 "Про антикорупційний суд", який блокує внесення оновленої ініціативи, затягуючи процес створення Антикорупційного суду. Ми пропонуємо зробити це в четвер, коли в парламенті присутні більше всього народних депутатів ", - заявляв Герасимов.

Створення антикорупційного суду є однією з вимог західних партнерів України, зокрема - Європейського союзу (ЄС) і Міжнародного валютного фонду (МВФ).