ua en ru

Рада скасувала на час АТО урівняння оплати строковиків та контрактників

Рада скасувала на час АТО урівняння оплати строковиків та контрактників Фото: українські військові в АТО

За документ з другого разу проголосували 235 парламентаріїв

Верховна Рада України підтримала в цілому проект постанови №5048 "Про внесення зміни до пункту 3 Постанови Верховної Ради України" Про додаткові заходи по зміцненню обороноздатності і безпеки держави ". За документ з другого разу проголосували 235 парламентаріїв (спочатку 190), передає кореспондент РБК-Україна.

Так, прийняття постанови обумовлено необхідністю виключення завдання по встановленню на особливий період розміру грошового забезпечення військовослужбовців строкової військової служби на рівні відповідної категорії військовослужбовців контрактної служби.

"Оскільки військовослужбовці строкової служби перебувають на повному державному забезпеченні, введення зазначених рівних умов оплати спричинить диспропорцію в забезпеченні їх і контрактників", - підкреслюють автори законопроекту.

При цьому наголошується, що згідно з рішенням Ради національної безпеки і оборони України від 28 серпня 2014 року, визначені виключення залучення строковиків до виконання бойових завдань антитерористичної операції.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що всі контракти на проходження служби громадяни будуть укладати з визначенням чіткого терміну їх дії.