ua en ru

Рада скасувала ветований закон про обов'язковість підготовки офіцерів запасу медслужби

Рада скасувала ветований закон про обов'язковість підготовки офіцерів запасу медслужби Фото: Верховна Рада України (twitter.com/Верховна Рада)

Подолання вето президента підтримали лише 85 депутатів ВР при 300 необхідних

Верховна Рада України відхилила ветований раніше президентом України Петром Порошенко законопроект №2210а "Про внесення змін до статті 11 закону "Про військовий обов'язок і військову службу" (щодо проходження студентами вищих медичних, фармацевтичних навчальних закладів військової підготовки за програмою підготовки офіцерів запасу медичної служби в обов'язковому порядку)", передає кореспондент РБК-Україна.

Відзначимо, що відхилення документа підтримали 102 нардепа, а подолання вето президента - 85 депутатів парламенту.

"Таким чином, закон України "Про внесення змін до статті 11 закону "Про військовий обов'язок і військову службу" відхилений. Це відкриває шлях для підготовки нового закону", - підкреслив спікер парламенту Андрій Парубій.

Так, президент раніше в своїх пропозиціях рекомендував парламентарям відхилити даний закон.

"Запровадження обов'язкової підготовки всіх громадян України, які отримують освітній ступінь вищої освіти у вищих медичних, фармацевтичних навчальних закладах України за програмою підготовки офіцерів запасу медичної служби, що призведе до випуску офіцерів запасу медичних спеціальностей з перевищенням існуючої потреби в комплектуванні первинних посад медичного складу майже в 20 раз ", - зазначено в пропозиціях глави держави до закону.

При цьому Порошенко зазначав, що реалізація документа зажадає додаткових витрат державного бюджету.

Президент підкреслював, що таку військову підготовку доцільно здійснювати в рамках держзамовлення на підготовку відповідних фахівців.

Нагадаємо, в жовтні 2016 року 238 депутатів ВР підтримали даний проект закону в другому читанні.