ua en ru

Рада відхилила щорічне медобстеження дітей учасників аварії на ЧАЕС

Рада відхилила щорічне медобстеження дітей учасників аварії на ЧАЕС Верховна Рада України

Народні депутати не підтримали у першому читанні законопроект № 1336 "Про внесення змін до закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" щодо медичного забезпечення дітей учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та евакуйованих із зони відчуження". За відповідне рішення проголосували лише 97 нардепів з 226 мінімально необхідних.

Авторами законопроекту виступили народні депутати з фракції "Опозиційний блок" Наталія Королевська, Юрій Павленко та Юрій Солод.

Законопроект пропонував доповнити перелік осіб, які належать до потерпілих від Чорнобильської катастрофи (стаття 11 Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи") дітей учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та евакуйованих із зони відчуження, які народилися від учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та евакуйованих із зони відчуження, і які після досягнення повноліття не були віднесені до встановлених статтею 14 цього Закону категорій, і запровадити їх щорічне медичне обстеження (диспансеризацію) та лікування у спеціалізованих медичних закладах.

На думку автора законопроекту,реалізація положень законопроекту потребуватиме додаткових коштів державного бюджету України у розмірі 41 млн грн на рік.

Нагадаємо, у лютому 2015 р. Кабмін затвердив план заходів на 2015 р. щодо зняття з експлуатації ЧАЕС вартістю 709,6 млн грн.