ua en ru

Рада відмовилася включати до порядку денного законопроект про визнання воїнів УПА воюючою стороною у Другій світовій війні

Народні депутати відмовилися включати до порядку денного роботи Верховної Ради України законопроект № 2111а "Про визнання Організації Українських Націоналістів і Української Повстанської Армії воюючою стороною у Другій світовій війні за свободу і незалежність України".

Народні депутати відмовилися включати до порядку денного роботи Верховної Ради України законопроект № 2111а "Про визнання Організації Українських Націоналістів і Української Повстанської Армії воюючою стороною у Другій світовій війні за свободу і незалежність України". За відповідне рішення проголосували лише 187 нардепів з 226 мінімально необхідних.

Згодом нардепи ще п'ять разів намагалися включити цей законопроект у порядок денний, проте жодного разу документ не набрав мінімально необхідної кількості голосів.

Таким чином голова Верховної Ради України запропонував далі працювати за порядком денним і пізніше знов повернутися до розгляду цього питання.

"Я все роблю для того, щоб цей закон був прийнятий. Не треба стояти біля президії і допомагати мені... Проблема не в президії, а в залі. Розмовляйте зі своїми колегами - переконуйте в тому, щоб цей закон був ухвалений", - заявив Турчинов.

Нагадаємо, сьогодні вранці на Майдані Незалежності в Києві розпочався мітинг за участю близько 2 тис. активістів, які планують провести марш слави Героїв за визнання воїнів Української повстанської армії борцями за незалежність України.

Учасники акції планували пройти по вул. Хрещатик до Європейської площі, а звідти - до будівлі Верховної Ради. Біля парламенту мітингувальники планували провести пікет з вимогами визнати воїнів Української повстанської армії борцями на незалежність України і заборонити Комуністичну партію України.